Reduce, re-use, recycle met SKWshop.nl


Reduce, re-use, recycle met SKWshop.nl

Opzoek naar een duurzaam alternatief voor betonnen, houten of gietijzeren straatmeubilair? Dan bent u bij SKWshop.nl aan het juiste adres.

We gooien samen bergen afval weg en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel producten recyclen. Zo wordt er weer iets nieuws van gemaakt. Mooi! In ons assortiment straatmeubilair vindt u diverse producten welke gerecycled zijn, afkomstig van het bedrijf Govaplast;

''recycling is vandaag nog een keuze. Morgen is het is een noodzaak. Govaplast bewijst al sinds 1995 dat er een duurzame oplossing bestaat voor de plastic afvalstroom. De totale wereldproductie van kunststof is sinds 1950 van 1.7 miljoen ton naar 288 miljoen ton in 2012 gestegen, een absurd cijfer. Europa neemt hiervan een kleine 57 miljoen ton voor haar rekening. Ruim 25 miljoen ton eindigden als afval waarvan op hun beurt 6.6 miljoen ton gerecycleerd werden.’’

Trots zijn wij dan ook op onze duurzame relatie welke wij in de afgelopen tijd hebben opgebouwd met dit prachtige bedrijf, we sluiten ons volledig aan bij hun visie en proberen zo ons steentje bij te dragen aan een recycle maatschappij! Wij hopen overheid, semi overheid en particulieren mee te krijgen en hun keuze te maken voor regeneraat park meubilair.

Alle massief kunststoffen parkbanken en picknicksets zijn geproduceerd van recyclede (regeneraat) kunststoffen. Hiermee sluit deze lijn park- straatmeubilair naadloos aan op de filosofie van duurzamer en milieuvriendelijker produceren en draagt deze lijn parkmeubilair bij aan een beter milieu! Ook de parkbanken en picknicksets zelf kunnen na gebruik weer voor 100% gerecycled worden en zo blijft de cirkel gesloten en vindt er geen onnodige verspilling van materialen plaats of worden deze na gebruik op een of andere manier gedumpt in ons milieu.

Diverse bedrijven gingen u al voor!, hieronder afgebeeld onze regeneraat picknickset Matrix en parkbank Matrix. Minimalistisch, veelzijdig en tijdloos.




In de openbare ruimte hebben we behoefte aan zitelementen die tegelijkertijd functioneel en elegant zijn. De Matrix-collectie is daar het perfecte voorbeeld van. Deze strakke collectie combineert de voordelen van gerecycled-materiaal met een moderne look. Bovendien kunnen alle zitbanken tegen een stootje. Kortom, de ideale zitbanken om elke openbare plek – van plein tot patio – mee te verfraaien. Een aantal eigenschappen op een rij; rot vrij, graffitibestendig, splintervrij, weerbestendig en onderhoudsvrij.

De Matrix-collectie is uitermate geschikt om parken, pleinen en speeltuinen te voorzien van aangename zitgelegenheid. En natuurlijk komen deze zitbanken ook in scholen uitstekend tot hun recht. Hun minimalistische en robuuste afwerking maakt van de Matrix-banken de perfecte slijtagebestendige zitoplossing.

verkrijgbaar in diverse kleuren.

Reduce, re-use, recycle

Per jaar komt meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit kost elk jaar miljoenen dieren het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt alleen uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen de oceanen in een plastic soep.

Reduce:
Willen we dit tegengaan dan is de eerste stap reduceren! Probeer het verbruik van verpakkingsmateriaal tegen te gaan en te kiezen voor meer verantwoordelijke keuzes. Begin bij de dagelijkse boodschappen en kijk wat je wekelijks weggooit, dit is voor het overgrote deel verpakkingsmateriaal! Gebruik geen plastic tassen meer en kies voor een duurzamere oplossing. Probeer kritisch te zoeken naar minder verpakte alternatieven. Alle kleine beetjes helpen.

Re-use:
Dit gaat om hergebruik van producten in zijn geheel. Als iemand het zelf niet meer kan gebruiken, is waarschijnlijk een ander hier nog heel blij mee!

Recycle:
In Nederland liggen percentages recycling hoog, vergeleken met andere landen in Europa en elders, maar we zijn er nog niet. Het verschil tussen recycling en hergebruik is dat bij recycling spullen worden verzameld die aan het einde van levensduur zijn gekomen om ze vervolgens te verwerken tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten. Recycling is daarmee een stuk beter dat producten die zijn gemaakt van ‘nieuwe’ grondstoffen. Je bespaart namelijk niet alleen op grondstoffen maar vooral ook op energie. De winning van grondstoffen uit de natuur en de productie van nieuwe materialen kost namelijk veel meer energie dan de recycling van die materialen.

Het mooie aan recycling is de gesloten cirkel. Dit wordt ook wel de Cradle-to-cradle gedachte genoemd. Producten worden zo geproduceerd dat ze biologisch afbreekbaar zijn of volledig hergebruikt kunnen worden, zoals ons assortiment regeneraat straatmeubilair!




Opgeleverd in onze hoofdstad Amsterdam, een boombank volledig of maat gemaakt. Bent u benieuwd naar de voordelen en de legio aan mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Voor ons volledige assortiment parkbanken, picknicksets en boombanken verwijs ik u graag door naar onze website SKWshop.nl! Alles voor uw complete buitenterrein inrichting.

En vergeet niet;
De hartelijke groeten van echt #allesvoorbuiten

Uw raadgevend leverancier voor openbaren en semi-openbare ruimtes. www.skwshop.nl - buiten de sterkste! 050-2806970

Opzoek naar een duurzame en goedkope rookabri voor slechts € 952,- excl btw!? Bekijk dan onze rookoverkapping model Jena

Reacties

Populaire posts