Calisthenics, de sport die je echt moet proberen!


Calisthenics, de sport die je echt moet proberen!


Even een korte introductie voor degenen die nog nooit van calisthenics hebben gehoord. Het is een combinatie van fitness en turnen in voornamelijk de buitenlucht. Het is ontstaan in het oude Griekenland. Calisthenics is een Engels woord dat afgeleid is uit twee Griekse woorden Kalos en Sthenos in het Nederlands vertaald; schoonheid en kracht. Deze sport beoefen je vooral met je eigen lichaamsgewicht waardoor je kracht, coördinatie, flexibiliteit en conditie tegelijk traint. In tegenstelling tot de welbekende krachthonken in sportscholen wordt hier geen gebruik gemaakt van gewichten of apparatuur. De weerstand die je gebruikt is dus je eigen lichaamsgewicht. Hiermee kun je een legio aan oefeningen uitvoeren.

Tot een paar jaar geleden was het vooral een rage in Amerika, inmiddels begint calisthenics ook in Nederland langzaam populairder te worden. Niet zo gek, want deze trainingsvorm brengt fijne associaties met zich mee! Ninja Warrior en Mud Masters zijn de bekendere programma’s en evenementen waar calisthenics wordt toegepast.

Hieronder afgebeeld ons Calisthenics toestel Nippur S+


De Nippur serie is kenmerkend door zijn compacte en ruimtebesparende ontwerp. Elke park bevat verschillende soorten balken, dips, verticale en horizontale muurbalken, ringhouders en vele andere functies. Dit type park is vrijwel geschikt voor elke openbare buitenruimte, speelplek, school of ontmoetingsruimte in een buurt.  RVL13 heeft meer dan 120 trainingsparken gerealiseerd met hun partners door heel Europa. Nippurs voldoen aan alle noodzakelijke normen voor speeltuinen en zijn volledig gecertificeerd volgens de strengste TUV-criteria. Topkwaliteit, futuristisch design en eindeloze kleurencombinaties zijn mogelijk. Alle onderdelen zijn gemaakt van sterktestaal met een minimale diameter van 4 mm.

SKWshop.nl is de officiële importeur/dealer van dit kwaliteitsmerk. Deze calisthenics toestellen zijn van absoluut de hoogste kwaliteit. In samenwerking met RVL13 hebben we inmiddels een aantal projecten in Nederland afgerond. We zijn trots op deze samenwerking en er van overtuigd dat er een grote behoefte is naar deze outdoor fitness parken. Toegankelijk, gratis voor de gebruiker en sporten in de buitenlucht zijn een aantal van de vele voordelen welke we kunnen opnoemen.
Nog niet overtuigd? Zie hieronder een aantal van de vele voordelen!

1.   Bevordering Coördinatie en hogere verbranding.
Een groot deel van de calisthenics oefeningen hebben effect op het gehele lichaam. Een eenvoudig voorbeeld is optrekken. Terwijl je omhoog trekt, werken niet alleen je rugspieren, maar ook je armen, schouders, onderrug en buikspieren. Al deze spieren moeten samenwerken om de beweging uit te kunnen oefenen en de balans te kunnen bewaren. Dit bevorderd je coördinatie en genereert een hogere verbranding in calorieën omdat je spieren meer energie nodig hebben.

2.   Gewichtsverlies
De meeste calisthenics bewegingen zijn samengestelde oefeningen. Dat betekent dat verschillende spiergroepen moeten samenwerken. Daarom verbrandt je lichaam meer calorieën welke worden omgezet als brandstof voor de spieren. Bovendien heeft je lichaam meer zuurstof nodig, wat leidt tot harder hart- en longwerk.

3.   Uitdagend
Calisthenics workouts zijn gevarieerd en je hoeft nooit de zelfde oefeningen uit te voeren. Als je calisthenics beoefend kun je kiezen uit honderden activiteiten. Er staan veel oefeningen online, voor beginners maar ook voor gevorderden.

4.   Sporten in de buitenlucht
Veel groen en een frisse buitenlucht: de natuur zorgt voor allerlei zintuiglijke prikkels en een ontspannen gevoel. Het is bewezen dat sporten in de buitenlucht een stress verminderend effect heeft en dat het je creativiteit stimuleert! Sporten in de buitenlucht geeft je humeur een boost en het zorgt ervoor dat je minder snel opgeeft. Kortom buiten sporten heeft een positieve werking op je sportprestaties.

5.   Eco vriendelijk
De parken die worden toegepast vereisen geen elektriciteit, zijn onderhoudsarm en gebruikt weinig tot geen personeel. Een meerderheid van de materialen die worden gebruikt in hun constructie, waaronder aluminium, staal en duurzame kunststoffen, zijn recyclebaar.

6.    Sociaal
Mensen die gebruik maken van outdoor fitness toestellen worden vaak sociaal tijdens het sporten en versterken de gemeenschappelijke relaties. Deze contacten kunnen een groter gebruik ondersteunen, aangezien deelnemers gemakkelijker met elkaar omgaan, aanmoedigen, motiveren en elkaar ondersteunen.

7.   Beschikbaar voor iedereen
Er zijn een legio aan indoor fitness centrums beschikbaar, deze zijn vaak kostbaar. Outdoor calisthenics toestellen zijn voor het publiek gratis en kunnen de barrière wegnemen om te gaan sporten, wat vooral aantrekkelijk is in wijken met een lager inkomen. Door het aantal beschikbare outdoor-fitnessparken voor bewoners te vergroten is er een grotere kans op het creëren van een positieve verandering in de algehele conditie en gezondheid. Het bevorderd de groei in een gezonde gemeenschap. Deze parken trekken gezondheidsbewuste mensen naar een wijk en kunnen vaak het gedrag van niet-sporters beïnvloeden, waardoor de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging worden uitgebreid naar een groter aantal mensen.Park Uruk komt als antwoord op de groeiende populariteit van Street training, gymnastiek en freestyle in grote steden. Het park biedt meer dan 90 individuele trainingsstations - ideaal voor complexe trainingen van grotere groepen. In het midden staat Nippur L met verlengde horizontale ladder daaromheen vindt u verschillende horisontal bars, dips, ladders, trainingsbanken en step-ups. Park Uruk wordt de favoriete trainingsplek voor zowel professionele als recreatieve sporters.


Wij kunnen volledig op maat een design voor u verzorgen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden! Bent u benieuwd geworden? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Met sportieve groet,

Uw raadgevend leverancier voor openbare en semiopenbare ruimtes.

www.skwshop.nl - buiten de sterkste!
050-2806970 - info@skwshop.nl

Reacties

Populaire posts